Jobba som PT

PT kommer från engelskans Personal Trainer och översatt till svenska blir det Personlig Tränare. En PT kan jobba på gym, friskvårdsanläggningar, träningskedjor samt privat i direkt anslutning till kund. Det en PT kan bidra med är antingen att konsultera dig eller vara med när du tränar och ge råd och tips under hårda pass för att utveckla din träning i rätt riktning.

Att arbeta som PT är något som blir allt populärare och den som vill utbilda sig till det på distans hos till exempel företaget IntensivePT. För även om det i dagsläget inte krävs en formell utbildning eller licens för att vara just PT så är det dock de utbiödade personliga tränarna som det går som bäst för – den som anlitar en PT vill trots allt vara säker på att denne får hjälp av en person som verkligen kan det man pratar om, och för att vara kunnig så måste man också utbildas.

Krävs en PT utbildning?

Det krävs som nämnt ingen speciell licens för att få kalla sig PT, utan vem som helst kan ge sig själv denna titel. Enligt rådande regelverk finns inget kunskapskrav tyvärr, trots att man inom branschen skulle uppskatta om detta fanns då de outbildade tränarna sabbar förtroendet till hela yrkesgruppen rent krasst.

Varför utbilda sig till PT?

  • Det är socialt och du får möta kunder i alla slags livsskeden och karriärer.
  • Det är nyttigt. All rörelse räknas och enkelt sagt, ju mer desto bättre. Du får instruera i olika övningar och får gratis motion.
  • Det är populärt och modernt. Personlig tränare är ett nytt yrke på marknaden där kommersiella ändamål möter vetenskap och beprövad erfarenhet. Många unga startar eget företag med friskvård och söker PTs.
  • Du kan vidareutbilda dig om du känner att du behöver mer kunskap om yrket.

Vad kan en PT-karriär leda vidare till?

De flesta som är intresserade av hälsa och motion i allmänhet söker sig ofta till vårdyrken. Det kan finnas en önskan om att en dag vilja bli läkare, sjuksköterska, fysioterapeut, dietist med mera. Det är då aldrig fel att ha en PT-karriär i bagaget. Du lär dig mycket om dig själv och får vissa relevanta kunskaper som kan vara essentiella för utbildningen i sig. Är du dessutom intresserad av att träffa en partner kan yrket vara något för dig. Kronprinsessan Victoria träffade sin drömprins Daniel på ett gym som han själv ägde och kärlek uppstod. Det kan också leda till att du kan knyta fler kontakter, både inrikes och utrikes. Du får även möjlighet att resa om du gillar detta.