Så enkelt kan du få vård

Nu är det är möjligt att använda en digital vårdtjänst för att få recept utskrivet för enklare åkommor. Receptet kan du få helt utan fysiskt besök hos en vårdcentral eller videochatt. Utifrån informationen du ger läkaren görs en bedömning. För enklare problem har du receptet inom en kvart.

Att vården är överbelastat och det är svårt att få en tid på vårdcentralen är inget nytt. För dig som är trött på att aldrig snabbt få hjälp är läkare online ett bra alternativ. Då slipper du åka till vårdcentralen och få ett recept inom 15 minuter om du är i behov av det.

Få recept direkt

Du börjar med att fylla i ett hälsoformulär. Ifall läkaren anser att du behöver ett recept kommer du slussas till en betalningssida. Receptet utfärdas alltid av en legitimerad läkare och receptet kan du hämta ut på valfritt apotek. För att kunna använda tjänsten behöver du vara 18 år och ha mobilt BankID. Dina recept är personliga och kommer inte att skickas ut per mail eller sms. Däremot får du en bekräftelse på att det är skickat. Du kan se alla dina förskrivna läkemedel på läkemedelskollen.

Recept för enklare åkommor

För att direkt få ett recept krävs det att åkommorna inte behöver undersökas av en läkare. Du kan exempelvis få recept utskrivet direkt för urinvägsinfektion, munsår eller herpes i underlivet. Det görs alltid en bedömning av ditt hälsoformulär. Skriv så tydligt som du kan för att få bäst hjälp, hur du uttrycker dig har betydelse. Tänk på att sjukdomar som exempelvis öroninflammation och liknande kan vara svåra att bedöma utifrån ett formulär vilket gör att du kan behöva boka ett videosamtal eller eventuellt ett fysiskt besök. Många uppskattar att det finns möjlighet att få hjälp online.

Du kan få recept direkt för:

  • pollenallergi
  • erektil dysfunktion
  • manligt håravfall
  • munherpes och könsherpes
  • mensförskjutning
  • urinvägsinfektion

Betala online för receptet

När du söker vård på nätet kan du betala med Swish eller Apple Pay. Vanligtvis kostar det 199 kronor att få ett recept utskrivet. Det bästa med att få recept utan att behöva uppsöka vårdcentralen är att tjänsten är öppen dygnet runt och du kan använda den närsomhelst. Det är ett perfekt sätt att få hjälp när du ändå inte har en fast läkarkontakt på vårdcentralen.