Värna om din hälsa med kosttillskott

Det finns god anledning att komplettera sin vanliga kost med extra vitaminer, mineraler och andra nyttiga ämnen. Särskilt för den som tränar mycket eller har blivit lite äldre kan kosttillskott vara till stor hjälp. Vissa ämnen, som till exempel D-vitamin, kan vara särskilt svåra att få i sig i tillräckligt stor mängd utan en extra boost. Andra ämnen kan lindra särskilda besvär.

Det finns många fördelar med Vitaepro och andra kosttillskott. Just VitaePro är specifikt framtaget för att skapa bra förutsättningar för att leva ett aktivt liv i livets alla åldrar. I VitaePro ingår Boswellia serrata, som är dokumenterat effektivt mot ledbesvär. Ett kosttillskott som VitaePro har ett antal dokumenterade positiva hälsoeffekter, inte minst på muskler och leder. Detta är ett sammansatt kosttillskott som ger dig många olika viktiga ämnen på samma gång.

Vilket kosttillskott är rätt för mig?

För att veta vilka kosttillskott som passar dig bäst kan du pröva att testa din nuvarande kost i Livsmedelsverkets quiz Matvanekollen. Där ser du hur din kosthållning mäter sig mot ditt idealintag av näringsämnen, vitaminer och mineraler. Därefter kan du välja ett kosttillskott som täpper till eventuella luckor.

D-vitamin ett ämne som många svenskar får i sig alldeles för lite av. Livsmedelsverket har till och med gått ut och begärt att fler livsmedel ska berikas med D-vitamin.

”De flesta får i sig mindre D-vitamin än rekommenderat”, säger Åsa Brugård Konde på Livsmedelsverket till Expressen.

Du kan behöva ta ett kosttillskott under längre tid för att märka av dess effekter. Särskilt gäller detta dig som tar järntabletter på grund av för låga järnnivåer i blodet. Näringsexperter menar även att hur kraftiga hälsoeffekter ett preparat har kan bero på när och hur du tar det. Följ alltid anvisningarna för ditt valda kosttillskott.