Rehabilitering med vattengympa

Vattengympa är ett otroligt bra sätt att komma tillbaka efter en olycka eller en tid sjukdom. Träningen är skonsam i vattnet och sliten inte alls lika mycket på musklerna som vanlig träning. Det finns dessutom en stor variation på övningar du kan göra som ger din kropp styrka igen, tränar din balans och ger dig mer flexibilitet.

Har du varit med om en olycka och skadat exempelvis rygg eller nacke? Eller har du varit sjuk en längre period och inte använt din kropp så mycket som du borde? Då kan vården ordinera sjukgymnastik i form av vattengympa för att din kropp ska återhämta sig. Om du ska träna mycket vattengympa kan det var en bra idé att passa på och bygga en egen swimming pool för att kunna göra alla övningar hemma.

Vattengympa är bra träning för alla

People,Young,And,Senior,In,Water,Gymnastics,Physiotherapy,With,DumbbellsVattengympa är ett bra sätt för att träna upp kroppen styrka och balans på nytt. Kroppen blir tyngdlös men du får ändå det motstånd som behövs för att öva upp dina muskler och din rörlighet. Till frågan om varför man ska träna vattengympa Svara instruktören Ida Landberg såhär:

”För att det är roligt. Och det är bra träning för alla. Det är väldigt skonsam träning med minimal skaderisk för du blir tyngdlös i vattnet. Du kan inte skada dig på redskap eller ramla och slå dig, säger Ida till Kommunalarbetaren.

Lätta övningar i vatten

Även om du inte är träningsproffs eller om du är det kan du göra dessa enkla övningar i vatten. Spring på ett ställe med höga knän, sparka och boxas med händer och fötter och känn vattnets motstånd eller rita åttor med fötterna samtidigt som du håller dig i poolkanten. Alla övningar kommer få dig att bli starkare!