Kolla hälsan utan att gå till läkare

Många upplever det som svårt att få hjälpen de vill ha när de går till en vanlig läkare. Särskilt om det är så att de lider av diffusa symptom. Ett sätt att få rätsida på hälsan kan vara att göra en hårmineralanalys.

Det finns många typer av sjukdomar som kan vara svåra att få diagnosticerade i den vanliga vården. Många går till exempel omkring och känner sig trötta och hängiga utan att veta varför. Om du går till vårdcentralen med den typen av symptom är risken stor att du inte vet så mycket mer om din hälsa när du går därifrån som när du kom dit. Du kan göra olika slags analyser för att få bättre koll på din hälsa. Särskilt om det är så att du går omkring och tampas med diverse mer eller mindre diffusa symptom.

Testa hårmineralanalys

En typ av analys du kan göra utan att du behöver gå till läkaren är en hårmineralanalys. Som namnet på analysen avslöjar fungerar den på så sätt att förekomsten av olika mineraler i ditt hår analyseras. Utifrån den analysen kan du sedan få reda på många olika saker om ditt hälsotillstånd. Först och främst får du förstås reda på om du har brist på någon typ av mineraler. Du får också reda på om din ämnesomsättning fungerar som den ska. En hårmineralanalys kan i det avseendet vara ett första steg till att få reda på om du har problem exempelvis med sköldkörteln.

Kolla naglarna

Du borde hålla koll på dina naglar bättre. Varför? För att naglarna ger många indikationer för hur ditt hälsotillstånd ser ut. Om dina naglar är väldigt sköra, till exempel, kan det vara ett tecken på att du har brist på mineralet zink. Av samma anledning kan du få vita fläckar på dina naglar. Har du knölar på naglarna? Då kan det vara ett tecken på att du lider av någon form av reumatisk sjukdom. Om dina naglar är färglösa kan det bero på att du har järn- eller blodbrist. Om du känner igen dig i något av detta kan det vara bra att gå vidare med att göra en hårmineralanalys.