Låt en hårmineralanalys avslöja hur du mår

Allt fler söker sig till en alternativ hälsovård för att må bättre. Många tar hjälp av näringsterapeuter för att få behandling vid olika obalanser i kroppen, istället för att gå till vårdcentralen. För att din kropp ska kunna må så bra som möjligt finns det också ett par saker du kan göra själv.

Stress, näringsbrister och diffus värk är vanliga problem hos människor idag. Kroppen talar om att någonting är fel, men det kan vara svårt att hitta orsaken. Ofta talar ett blodprov om att du mår bra, men du känner att du kan må så mycket bättre. Det finns hjälp att få, bara du vet var du ska leta.

Sluta gissa och få rätt hjälp

För att få en tydligare bild av din kropps näringsstatus kan du göra en hårmineralanalys. I analysen ser terapeuten vilka vitaminer och mineraler du saknar. På det viset slipper du testa dig fram med olika kosttillskott utan att veta vad du egentligen behöver. Det blir både dyrt och frustrerande att chansa, då är det bättre att veta. Läs mer och beställ analys från Näringskällan. Du får också hjälp med rätt kost anpassat efter dina behov.

Egenvård för en friskare kropp

Det du kan tänka på själv är att få in rörelse, vila och en balanserad kost i ditt liv där träning sänker stressnivån i kroppen och gör så att näringsupptaget och immunförsvaret fungerar bättre. Återhämtning är minst lika viktigt, så hitta små stunder av vila under dagen.

”Raffinerade kolhydrater i kosten kan leda till tillväxt av inflammatoriska tarmbakterier”, skriver Epoch Times.

Så minska på socker, vitt mjöl och alkohol och ät mycket grönsaker, fisk och skaldjur. Du kanske inte kan göra allt, men små åtgärder kommer hjälpa dig mot en friskare kropp.