Så botar du din vårtrötthet

Det är inte konstigt att känna sig trött under våren! Anledningen är mycket enkel: du får för lite D-vitaminer under vinterhalvåret! Tänk bara själv på hur mörkt det är när du vaknar, och hur mörkt det är när du går hem från jobbet. Inte konstigt att du är trött när våren kommer, trots att du nu vill känna dig pigg och glad. Men du – ingen fara! Vi har de absolut bästa tipsen för dig som vill bli vårpigg.

Först och främst: det allra bästa sättet att få i sig D-vitamin under vårt mörka halvår i Sverige är genom kosttillskott som Vitaepro Plus. De innehåller alla nödvändiga ämnen som kroppen behöver för att kunna må bra. Om du tar kosttillskott regelbundet så hjälper du kroppen en bra bit på vägen till att må bra under hela året. Det bibehåller musklernas styrka, förser kroppen med det nödvändiga D-vitaminer. Nu vet vi det, vad mer kan vi göra för att må bättre?

Vila, men aktiviera dig också!

Vi har alla läst om vårtröttheten i medierna. Vårtrötthet brukar beskrivas med följande symptom:

  • Allmän nedstämdhet
  • Trötthet, håglöshet
  • Ont i kroppen
  • Svårt att koncentrera sig
  • Sömnsvårigheter för en del

Hur ska vi bota denna årstidsbundna åkomma? Genom att förse kroppen med den näring och den träning den behöver. Men det är inte alltid så lätt att komma igång och röra sig om musklerna värker och du känner dig trött och nedstämd – och det är därför det är bra om du tar kosttillskott för att förse kroppen med nödvändiga näringsämnen. Här har Expressen satt ihop en lista på 10 saker du kan tänka på för att minska din vårtrötthet.

I en artikel i GP pratar en läkare också om att kroppen inte hunnit anpassa sig till den nya årstiden. Utsätt dig för ljuset, rekommenderar hon, och gör roliga saker! Att äta bra är förstås viktigt också, och att sova ordentligt. Vissa kan få problem med att sova när de är vårtrötta, och då är det viktigt att man rör på sig om dagarna för att kroppen ska få det lättare att sova.